Alle danske modelpiloters forum

 
edwin
Emnestarter
Indlæg: 1376
Tilmeldt: 30 dec 2004 16:03
Kontakt:

Droneforening Fyn

02 aug 2020 10:53

Droneforening Fyn - et stærkt hobbyfællesskab
Af Edwin Koolen, formand og Sus Lynge Dahl, familiemedlem i Droneforening Fyn

Luften er varm over flyvepladsen i Årslev på Midtfyn på denne solbeskinnede lørdag i juni. På himlen summer det af liv fra både Racing Quads og fotodroner. En flok medlemmer er mødt op for at flyve sammen. Der er også kommet en ny forbi for at se, om det kunne være noget for ham at blive medlem. ”Det sker ofte, at folk finder os på vores Facebook-side, og så møder de op på vores klubdage for at se, hvad vi laver”, fortæller Edwin Koolen, der er formand for bestyrelsen i Droneforening Fyn.

For godt to år siden var området ved Lundsmarken i Årslev blot en bar græsmark ejet af en af de lokale bønder. I dag møder man som det første et stort skilt, der viser, at her holder Droneforening Fyn til. På den 60.000m2 store mark, som sidste år blevet sået til med græs, er der nu blevet lavet en jordvold, der afgrænser banen til det nærmeste landbrug. Med hjælp fra jordflyttefirmaet Norrecco er der blevet etableret en stor plads med grus med gode parkeringsfaciliteter og fremtidens klubhus. ”Vi håber på, at vores byggetilladelser kommer igennem her til sommer, og et lokalt tømrerfirma kan komme i gang med at bygge et 50m2 klubhus med redskabsskur”, fortæller formanden.

Grunden blev i foråret 2018 stillet til rådighed af Faaborg-Midtfyns Kommune, som foreningen indledte en dialog med tilbage i 2017. Idéen om at starte en forening udelukkende for multirotor- og FPV flyvning blev født i 2017, da en gruppe interesserede dronepiloter fandt sammen og blev enige om at starte op. Den første flyvning begyndte indendørs i Polymeren i Årslev. Før dét blev der fløjet lidt i Odense, og meget af flyvningen foregik på aftalebasis mellem ligesindede, som mødtes via Facebook. Det fortæller Søren, som har været med fra starten og er medlem i Droneforening Fyn.
”Vi arbejdede med at finde et sted, hvor vi kunne etablere en permanent base for foreningen”, fortsætter Søren. ”Det var et stort arbejde med kommunekontakter og fondsansøgninger, som vores tidligere formand Flemming også lagde en masse kræfter i.”

Denne lørdag i Årslev, er Hans også mødt op. Hans er pensionist og et af de medlemmer, der også har været med fra starten. Han flyver fotodrone, og som han siger, ”Det er sjovt at fotografere, og det er rart at kunne flyve et sted, hvor det er tilladt”. Hans er meget aktiv og lægger ofte små videoklip fra banen op på Facebook-siden. Mads, som kiggede forbi for første gang med sin Phantom, kommer hurtigt med i snakken om, hvad der sker i klubben. Mads skal selvfølgelig prøveflyve på denne flotte dag, og det bliver hurtigt aftalt, at han kan møde op et par gange og så overveje, om han vil være medlem. Andreas, som blev medlem for en måned siden, fortæller, at han vil bruge sin Mavic, når han og kæresten skal afsted i deres Van. Efter han kom med i Droneforening Fyn, er han også blevet bidt af Racing Quads med den fart og de udfordringer, der følger med.

Hen over foråret 2020 har der været masser af aktivitet på Droneforening Fyns flyveplads. Den store bane er blevet bygget op med faste forhindringer, som er lavet af træ, aluminiumsrør og beachflag. Det giver spænding og masser af udfordringer, samt mulighed for race- og freestyleflyvning. Den anden halvdel af banen er mere udlagt til fotodroner og til et nyt tiltag i klubben; flyvning med FPV vinge- og fly. ” Vi er meget opmærksomme på at være åbne over for alle de forskellige elementer i FPV-flyvning og vil gerne være med til at udvikle vores hobby med nye tiltag”, understreger Edwin Koolen.
Formanden ser meget positiv på fremtiden og siger til slut: ”Vi har nu alle muligheder for at tilbyde vores nuværende og fremtidige medlemmer nogle rigtig gode faciliteter, som overholder de gældende lovkrav, og samtidig har vi et stærkt fællesskab omkring vores hobby.


Formålet med Droneforening Fyn:
• At arbejde for udvikling og udbredelse af radiostyret multi- og enkelrotormaskiner
• At varetage medlemmers interesser for så vidt angår personlig dygtiggørelse, tilvejebringelse, bygning og vedligeholdelse af egen multi- eller enkel rotor maskine
• At facilitere gældende lovgivning på området til alle medlemmerne

Fakta om Droneforening Fyn:
• 2017: 13 medlemmer
• 2020: 33 medlemmer
• Udendørs flyvning marts-november onsdag aften kl. 18.30-21 og lørdag kl. 13-16
• Som medlem har du adgang til flyvning alle ugens dage
• Fuld gang i projekt med etablering af sikkerhedsnet, forhindringer og klubhus (forventet afsluttet efteråret 2020)
• Vintersæson fra november-marts med indendørs flyvning
• Mulighed for flyvning i stor idrætshal 5-8 gange om året
• Facebook-side: Droneforening Fyn
• Aktiv foreningsbestyrelse
• Teknisk hjælp og sparring, humor, hygge og selvfølgelig masser af flyvning


vinteraften.jpg
Whoopbane.jpg
Vinterflyvning.jpg
klar til såening.jpg
luftfoto pladsen2.jpg
luftfoto pladsen.jpg
Banearbejde med jordvolden.jpg
fællesbillede.jpg
Edwin Koolen tlf:61650369
 
Niels Eriksen
Indlæg: 81
Tilmeldt: 06 mar 2016 22:31
Kontakt:

Re: Droneforening Fyn

02 aug 2020 23:24

Hej Edwin
Meget flot præsentation og fremvisning af et flot vellykket projekt. Hvor er det dejligt at se at model sporten trives i Årslev. Vil glæde mig til at kigge forbi jeres plads en dag i nærmeste fremtid og besøge jer.
Hilsen Niels Juel
Formand Østfyns Modelflyveklub


Sent from my iPhone using Tapatalk